BERT SCHAEFFER
FINE ART PHOTOGRAPHER


Mijn fotografische werk is een voortdurende zoektocht naar schoonheid, elegantie en sensualiteit in de vrouwelijke vorm. Ik respecteer en waardeer de diversiteit en complexiteit van vrouwen en ik probeer dat tot uiting te brengen in mijn beelden. Ik hoop dat mijn werk een eerbetoon is aan de vrouwelijke kracht, gratie en charme.

In mijn fotografische werk combineer ik interesse en creativiteit met respect en waardering voor schoonheid. Welke de vrouwelijke schoonheid wil weergeven met elegantie en een verfijnde sensualiteit. Door verder te kijken dan de eerste indruk en dieper te gaan dan de oppervlakte probeer ik met beelden artistieke en stijlvolle verhalen te schetsen. Het roept bij mij op om te onderzoeken hoe de geportretteerde zich voelt en kom dan steevast bij intrigerende blikken terecht. Ook wanneer er meer personen op staan probeer ik (samen met de modellen) daar een juiste ‘gevoels’-samenhang in aan te brengen.

Mijn doel is fantastische voorstellingen te presenteren, die prikkelen en nieuwsgierig maken. Bij elk van mijn vrouwelijke modellen streef ik ernaar met licht en belijning het beste naar boven te brengen. Wil ik klasse, waardigheid en schoonheid benadrukken. Intimiteit is voelbaar, maar tegelijkertijd blijven de modellen ongenaakbaar. De aantrekkingskracht zit ‘m in het intrigerende, het tastbare respect, de kwaliteit en de creativiteit. Onder de eindstreep staat steeds opnieuw een mooi beeld dat er zo simpel uit lijkt te zien totdat je verder kijkt.Altijd geïnteresseerd in nieuwe modellen en het scheppen van unieke afbeeldingen.